Monday, January 7, 2019

THƯ TỔNG THỐNG TRUMP VỀ AN NINH BIÊN GIỚI


Tổng thống Trump gửi thư về an ninh biên giới tới Quốc hội

Ngày 4 tháng 1 năm 2019
Sáng nay, Tổng thống Donald J. Trump đã gửi thư cho tất cả các Thành viên Quốc hội về sự cần thiết phải bảo đảm biên giới của chúng tôi. Ông đã đính kèm một bài thuyết trình rằng Bộ trưởng An ninh Nội địa Kirstjen Nielsen đang lên kế hoạch phát biểu trong cuộc họp với lãnh đạo Quốc hội tại Phòng Tình huống Nhà Trắng vào đầu tuần này. Một số người có mặt không muốn nghe bài thuyết trình vào thời điểm đó, và vì vậy, Tổng thống đã quyết định cung cấp nó cho tất cả các Thành viên của Quốc hội.
Dưới đây là toàn văn bức thư của Tổng thống, cùng với một phòng trưng bày các slide thuyết trình.

Tổng thống Trump gửi thư về an ninh biên giới tới Quốc hội

Kính gửi các thành viên của Quốc hội:

Xin chúc mừng Diễn giả Nancy Pelosi, và toàn bộ đội ngũ của bà, trong cuộc bầu cử của bà là Chủ tịch Hạ viện. Tôi mong muốn được làm việc cùng nhau về các ưu tiên chung của chúng tôi đối với người dân Mỹ, bao gồm xây dựng lại cơ sở hạ tầng của chúng tôi, cải cách các thỏa thuận thương mại không công bằng và giảm giá thuốc theo toa. Thành công lưỡng đảng gần đây của chúng tôi về nhiều thành tựu lập pháp như Cải cách Tư pháp hình sự, luật opioid và Dự luật trang trại, nhấn mạnh những thành tựu phi thường có thể có khi chúng ta vượt lên trên chính trị của đảng để thúc đẩy toàn bộ lợi ích của Quốc gia.
Khi chúng tôi bắt đầu Đại hội mới này, nhiệm vụ đầu tiên của chúng tôi là mở lại Chính phủ và thực hiện nhiệm vụ cao nhất của chúng tôi với tư cách là các quan chức được bầu: an ninh của Quốc gia và biên giới của nó.
Quyền của mọi quốc gia là thiết lập một chương trình nhập cư vì lợi ích quốc gia của mình, thừa nhận hợp pháp những người đã tuân thủ các quy tắc, trong khi từ chối nhập cảnh vào những người vi phạm các quy tắc hoặc không đáp ứng các yêu cầu được thiết lập trong luật.
Một quốc gia không kiểm soát được biên giới của mình không thể thực hiện các nghĩa vụ cơ bản nhất đối với công dân của mình. An toàn vật chất, an ninh kinh tế, các dịch vụ công cộng thiết yếu và bảo vệ thống nhất luật pháp của chúng tôi.
Tôi rất biết ơn về cơ hội gặp gỡ lãnh đạo Quốc hội tại Nhà Trắng vào thứ Tư này để thảo luận về cuộc khủng hoảng an ninh biên giới, và sự cần thiết của một dự luật tài trợ của chính phủ nhằm bảo vệ biên giới và giữ an toàn cho người Mỹ.
Trong cuộc họp, đã có cuộc tranh luận về bản chất và mức độ của cuộc khủng hoảng này và tác động của nó đối với người Mỹ. Tôi hy vọng rằng Bộ trưởng An ninh Nội địa Kirstjen Nielsen sẽ có cơ hội trình bày một bài thuyết trình thảo luận về sự thật về mức độ và mức độ nghiêm trọng của cuộc khủng hoảng nhân đạo và cuộc khủng hoảng an ninh hiện đang diễn ra tại Biên giới phía Nam.
Tuy nhiên, một số người có mặt không muốn nghe bài thuyết trình vào thời điểm đó, và vì vậy tôi đã quyết định thay vào đó để trình bày cho tất cả các Thành viên Quốc hội. Tôi khuyến khích bạn xem xét nó một cách cẩn thận, chia sẻ nó với nhân viên của bạn và thảo luận với các nhà lập pháp khác. Trong việc xây dựng một dự luật An ninh Nội địa, điều cần thiết là chúng tôi phải đưa ra quyết định dựa trên các sự kiện trên mặt đất, không phải ý thức hệ và hùng biện, và chúng tôi lắng nghe các nhân viên thực thi pháp luật ở tuyến đầu. Biên giới phía Nam là một nơi rất nguy hiểm, trên thực tế, các đặc vụ Biên phòng thường xuyên gặp phải một số tội phạm, băng đảng và buôn người nguy hiểm nhất ở bất cứ đâu trên thế giới.
An ninh biên giới hiệu quả phải giảm đáng kể sự xâm nhập của người nhập cư bất hợp pháp, tội phạm và ma túy; nó phải tránh những kẻ khủng bố, các mối đe dọa an toàn công cộng và những người khác không thể chấp nhận được theo luật của Hoa Kỳ; và nó phải đảm bảo rằng những người nhập cảnh mà không có sự cho phép hợp pháp có thể được trở về nhà kịp thời và an toàn.
Khi bản trình bày kèm theo cho thấy rõ ràng, mức tài trợ hiện tại, tài nguyên và chính quyền không đủ để đáp ứng phạm vi của vấn đề. Chúng tôi không còn ở trong tình trạng nguyên trạng tại Biên giới phía Nam mà ở trong tình trạng khủng hoảng. Hiện trạng tài trợ là không đủ.

    Trong năm tài chính (FY) 2018, 17.000 người trưởng thành tại biên giới có hồ sơ tội phạm hiện tại đã bị Hải quan và Bảo vệ Biên giới (CBP) và các đại lý biên giới bắt giữ.
    Trong năm 2017 và 2014, các sĩ quan ICE đã bắt giữ khoảng 235.000 người ngoài hành tinh về các cáo buộc hình sự hoặc kết án khác nhau trong nội địa của Hoa Kỳ, bao gồm khoảng 100.000 vụ tấn công, 30.000 tội phạm tình dục và 4.000 vụ giết người.
    Chúng tôi hiện đang trung bình 60.000 người ngoài hành tinh bất hợp pháp và không thể chấp nhận được một tháng ở biên giới phía Nam của chúng tôi.
    Chỉ riêng tháng trước, hơn 20.000 trẻ vị thành niên đã bị nhập lậu vào Hoa Kỳ.
    Tòa án di trú tồn đọng là gần 800.000 trường hợp.
    Đã có sự gia tăng 2.000 phần trăm trong các đơn xin tị nạn trong năm năm qua, với mức tăng trưởng lớn nhất đến từ Trung Mỹ, trong khi khoảng 9 trong số 10 yêu cầu từ người di cư Trung Mỹ cuối cùng đã bị tòa án di trú từ chối, người nộp đơn đã được đưa ra từ lâu vào bên trong Hoa Kỳ.
    Trong năm 2017, khoảng 135.000 đơn vị gia đình bất hợp pháp và không thể chấp nhận được đến từ Trung Mỹ. Trong số đó, ít hơn 2 phần trăm đã được suc----- Forwarded Message -----
From: HungThe
To:
Sent: Saturday, January 5, 2019 6:29 PM
Subject: Fw: Mời Quý vị xem Thư cuả TT Donad J Trump gởi QH. Hoakỳ... Để tường và tùy nghi thẩm định...

        Xin quývị tuỳ nghi bấm vaò link " The remove of Rashida Tlaib (D-MI)...." phiá dưới để ký tên..., mới đây đã có gần 12,000 chữ ký, ht 

----- Forwarded Message -----
From: 'BMH' via PhucHungViet
Sent: Saturday, January 5, 2019, 5:55:37 PM PST
Subject: Mời Quý vị xem... Để tường và tùy nghi thẩm định... Ký tên

Xin lỗi Quý Vị....

Xin gởi lại...

Kính, BMH
Washington, D.C 


Xin chuyển đến Quý Vị, Quý NT và CH....

** Thư của Tổng Thống Donald John Trump gởi Quốc Hội Hoa Kỳ về vấn đề an ninh biên giới...

Xin mời Quý Vị xem...

Để tường và tùy nghi thẩm định...


BMH
Washington, D.C 

President Trump Sends a Letter on Border Security to Congress

January 4, 2019
This morning, President Donald J. Trump sent a letter to all Members of Congress on the need to secure our borders. He attached a presentation that Secretary of Homeland Security Kirstjen Nielsen was planning to deliver during a meeting with Congressional leadership in the White House Situation Room earlier this week. Some of those present did not want to hear the presentation at the time, and so the President decided to make it available to all Members of Congress.
Below is the full text of the President’s letter, along with a gallery featuring the presentation slides.

President Trump Sends a Letter on Border Security to Congress


Dear Members of Congress:

Congratulations to Speaker Nancy Pelosi, and her entire team, on her election to be Speaker of the House.  I look forward to working together on our shared priorities for the American People, including rebuilding our infrastructure, reforming unfair trade deals, and reducing the price of prescription drugs.  Our recent bipartisan success on numerous legislative accomplishments such as Criminal Justice Reform, opioid legislation, and the Farm Bill, underscores the extraordinary achievements that are possible when we rise above party politics to advance the good of the Nation as a whole.
As we begin this new Congress, our first task should be to reopen the Government and to deliver on our highest duty as elected officials: the security of the Nation and its borders.
It is the sovereign right of every nation to establish an immigration program in its national interest—lawfully admitting those who have followed the rules, while denying entry to those who break the rules or fail to meet the requirements established in law.
A nation that fails to control its borders cannot fulfill its most basic obligations to its citizens—physical safety, economic security, essential public services, and the uniform protection of our laws.
I was grateful for the opportunity to meet with Congressional leadership at the White House this Wednesday to discuss the border security crisis, and the need for a government funding bill that secures the border and keeps Americans safe.
During the meeting, there was debate over the nature and extent of this crisis and its impact on Americans.  It had been my hope that Homeland Security Secretary Kirstjen Nielsen would have the opportunity to deliver a presentation discussing the facts about the depth and severity of the humanitarian crisis and the security crisis that is now unfolding at the Southern Border.
However, some of those present did not want to hear the presentation at the time, and so I have instead decided to make the presentation available to all Members of Congress.  I encourage you to review it carefully, to share it with your staff, and to discuss it with other lawmakers.  In crafting a Homeland Security bill, it is essential that we make decisions based upon the facts on the ground—not ideology and rhetoric—and that we listen to the law enforcement personnel on the front lines. The Southern Border is a very dangerous place—in fact, Border Patrol agents routinely encounter some of the most dangerous criminals, cartels, and traffickers anywhere in the world.
Effective border security must dramatically reduce the entry of illegal immigrants, criminals, and drugs; it must keep out terrorists, public safety threats, and those otherwise inadmissible under U.S. law; and it must ensure that those who do enter without legal permission can be promptly and safely returned home.
As the enclosed presentation makes clear, current funding levels, resources, and authorities are woefully inadequate to meet the scope of the problem.  We are no longer in a status quo situation at the Southern Border but in a crisis situation.  Status quo funding is not enough.
 • In fiscal year (FY) 2018, 17,000 adults at the border with existing criminal records were arrested by Customs and Border Protection (CBP) and border agents.
 • In FY2017 and FY2018, ICE officers arrested approximately 235,000 aliens on various criminal charges or convictions within the interior of the United States—including roughly 100,000 for assault, 30,000 for sex crimes, and 4,000 for homicides.
 • We are now averaging 60,000 illegal and inadmissible aliens a month on our Southern Border.
 • Last month alone, more than 20,000 minors were smuggled into the United States.
 • The immigration court backlog is nearly 800,000 cases.
 • There has been a 2,000 percent increase in asylum claims over the last five years, with the largest growth coming from Central America—while around 9 in 10 claims from Central American migrants are ultimately rejected by the immigration courts, the applicant has long since been released into the interior of the United States.
 • In FY2017, roughly 135,000 illegal and inadmissible family units arrived from Central America. Of those, less than 2 percent have been successfully removed from the country due to a shortage of resources and glaring loopholes in our federal laws.
 • So far in FY2019, we have seen a 280 percent increase in family units from FY2018.
 • 300 Americans are killed every week from heroin—90 percent of which floods across our Southern Border.
 • Illegal immigration is a humanitarian crisis: 1 in 3 migrant women is sexually assaulted on the journey northward to the U.S. border; 50 illegal migrants a day are referred for emergency medical care; and CBP rescues 4,300 people a year who are in danger and distress.
Illegal immigration is NOT progressive—by every measure, it is unfair, unjust, uncompassionate, and cruel.  Many people are killed. It hurts both those who make the journey and so many communities bearing the cost in lives, safety, and dollars.
Senator Chuck Schumer once said: “Illegal immigration is wrong, plain and simple. Until the American people are convinced that we will stop future flows of illegal immigration, we will make no progress on dealing with the millions of illegal immigrants who are here now, and on rationalizing our system of legal immigration. That’s plain and simple and unavoidable.”
Absolutely critical to border security and national security is a wall or a physical barrier that prevents entry in the first place.  Members of both parties—including then Senators Obama and Clinton, current Senator Schumer, and many other members of the House and Senate—all voted for a hard, physical barrier.  Walls work.  That’s why rich, powerful, and successful people build them around their homes.  All Americans deserve the same protection.  In Israel, it is 99 percent effective.
We must also close the legal gaps in America’s defenses.  Loopholes in federal law that prevent removals provide a magnet for illegal entry, and a lucrative business model for vicious coyotes, while overwhelming the U.S. immigration system.  The worst loopholes incentivize the smuggling of minors.  Under these legal loopholes, if an illegal minor, or those traveling with a minor, merely set foot on United States soil, they cannot be successfully returned home.  This explains the profound increases in the arrival of minors travelling both alone and with adults on the dangerous journey to our border.
To protect these children from abuse, and stop this illegal flow, we must close these loopholes. This is an urgent humanitarian necessity.  Children are terribly used by criminals and coyotes to gain access to our country—they are the biggest victims of all.
The most pressing legal changes are as follows:
 • Terminate the Flores Settlement Agreement—which is preventing families from being held together through removal; and
 • Amend the Trafficking Victims Protection Reauthorization Act (TVPRA), to allow for the safe and humane return of illegally-smuggled minors back to their families in their home countries.
Americans have endured decades of broken promises on illegal immigration.  Now, is the time for both parties to rise above the partisan discord, to set aside political convenience, and to put the national interest first.  Now is the time—this is the moment—to finally secure the border and create the lawful and safe immigration system Americans, and those wanting to become Americans, deserve.

Sincerely,
Donald J. Trump

No comments: